Seuraa Tamro Oyj

​Terveysalan toimijoiden yhteinen kannanotto maakuntien hankintamenettelyistä

Uutinen   •   Marras 02, 2016 16:00 EET

Terveysalan toimijat ovat antaneet yhteisen kannanoton maakunta- ja soteuudistukseen liittyvän maakuntien yhteishankintojen palvelukeskuksen roolista.

Kannanotto tukee ajatusta siitä, että yhteishankintojen valtakunnallinen palvelukeskus toimisi nimenomaisesti ja tarkoituksensa mukaisesti ensisijaisesti yhteisenä hankintatoimen tuki-palveluna ja hankinta-asiantuntijana, ja pidättäytyisi tekemästä itse varsinaisia hankintoja.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet keskeiset teollisuuden ja tukkukaupan toimijat lääke- ja terveysalalla, keskeiset terveydenhuollon ammattijärjestöt, Soste ja keskeiset lääke- ja laitehankintojen hankintayksiköt.

Maakuntalakiesityksen 126 §:n mukaan maakunta- ja soteuudistuksen yhteydessä perustetaan valtakunnallinen yhteishankintojen palvelukeskus. Toiminnasta tullaan säätämään tarkemmin asetuksella. Palvelukeskuksen perustamisesta käydyssä keskustelussa on esitetty myös sellaisia kannanottoja, joissa suositaan palvelukeskuksen roolia itsenäisenä hankintayksikkönä. Jos näin toimittaisiin, se tarkoittaisi yhtä valtakunnallista hankintarengasta ja hankintapäätöstä esimerkiksi myös lääkkeille.

Kilpailutusten toteuttaminen lääkkeiden sekä terveydenhuollossa käytettävien laitteiden ja tarvikkeiden osalta on syytä säilyttää nykyisillä erityisvastuualueiden toimijoilla, joilla on riittävät resurssit, toimivat prosessit ja käyttäjäorganisaatioidensa tuntemus.

Kannanotto lähetettiin pääministeri Sipilän hallituksen reformiministerityöryhmälle ja laajalla jakelulla eri valmisteluelimille.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.