Seuraa Tamro Oyj

Lääkejakelun kapasiteetti Tampereella kasvaa

Lehdistötiedote   •   Maalis 28, 2018 09:36 EEST

Suomen johtavan lääke- ja terveystuotteiden jakelijan sekä palveluntarjoajan Tamron uusin investointi Tampereen logistiikkakeskuksessa on valmistunut. Automatisoitu keräily- ja varastojärjestelmä täydentää nyt tuotteiden muita keräilytapoja, ja tuo lisää kapasiteettia lääkejakeluun.

- Usean miljoonan euron investointi kasvattaa merkittävästi kapasiteettia, keräilynopeutta ja -tehokkuutta, mikä mahdollistaa toimintamme kasvua Tampereella myös tulevaisuudessa, kuvailee Tamron logistiikkajohtaja Aki Koskinen.

Uusi järjestelmä koostuu kuljetinradoista, automatisoidun keräilyjärjestelmän laatikoiden laatikkovarastosta sekä laatikointi- ja keräilyasemista. Järjestelmä varastoi automaatiokeräilyssä olevat tuotteet, ja tuo ne kuljetinratoja pitkin keräilyasemille, joilla tuotteet keräillään asiakkaiden tilauksiin. OSR Shuttle System -ratkaisun toimitti itävaltalainen KNAPP.

Lääkeväärennösten ennaltaehkäisy tehostuu

Automatisoitu keräilyjärjestelmä parantaa myös lääkejakelun turvallisuutta, sillä se mahdollistaa EU:n lääkevarmennusjärjestelmän vaatimusten mukaisen lääkkeiden eräseurannan ja lääkepakkausten uusien turvaominaisuuksien eli yksilöityjen tunnisteiden käyttöönoton. Toimilla ehkäistään lääkeväärennösten pääsyä jakeluketjuun. Euroopan laajuisen lääkevarmennusjärjestelmän tulee olla toiminnassa helmikuuhun 2019 mennessä.

- Tampereella tehdään valtakunnallisesti merkittävää työtä suomalaisessa lääkehuollossa, sillä Tamron Tampereen jakelukeskus toimittaa apteekkeihin ja lääkekeskuksiin lähes 60 % suomalaisten käyttämistä lääkkeistä. Kehitämme lääkejakelua ja sen turvallisuutta monin tavoin. Uusin investointimme varmistaa osaltaan sen, että täytämme myös uudet EU-vaatimukset hyvissä ajoin, tiivistää Koskinen.

Tamro työllistää Tampereella lähes 250 henkilöä, joista noin 220 työskentelee lääkejakelun varasto- ja logistiikkatehtävissä. Tampereelta toimitetaan myös lääkkeiden hätätoimituksia kaikkialle Suomeen, mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lisätiedot Aki Koskinen, logistiikkajohtaja, puh. 040 553 1146

Tamro Oyj

Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.