Seuraa Tamro Oyj

Lääkkeet pois Itämerestä

Lehdistötiedote   •   Tammi 15, 2018 08:12 EET

Tamro on mukana Lääkkeetön Itämeri -kampanjassa, joka kannustaa laulaja Mira Luodin ja näyttelijä Tommi Korpelan johdolla kuluttajia viemään vanhat ja ylijääneet lääkkeensä apteekkeihin sen sijaan, että ne heitettäisiin viemäriin. Kampanja haastaa kaikki mukaan toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Reilu kymmenen vuotta sitten kotitalouksissa heitettiin noin 27 000 kg ylijääneitä ja vanhentuneita lääkkeitä lavuaariin ja vessanpönttöön.1 Tilanne on saattanut parantua, mutta uutta tutkimustietoa ei ole. Viemäriin joutuneet lääkkeet kulkeutuvat jätevedenpuhdistamoihin, joita ei ole suunniteltu niitä poistamaan. Lääkejäte päätyy lopulta Itämereen ja muihin vesistöihin, jossa ne pikkuhiljaa vaikuttavat eliöihin.

Lääkkeetön Itämeri -kampanjaa vietetään 15.1.–15.2. Kampanja näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa julkaistaan lähes päivittäin uusia sisältöjä, muun muassa videoita ja kuvia. Kaikkia sisältöjä saa käyttää ja jakaa vapaasti.

Kampanjan kanavat ovat

www.laakkeetonitameri.fi

Facebook: Lääkkeetön Itämeri

Twitter: LaakkeetonItame

Kampanjan toteuttaa viestintätoimisto Cocomms ja sen ovat mahdollistaneet Tamro, Helsingin kaupunki, HSY, Apteekkariliitto, Pihlajalinna sekä lääkeyhtiöt MSD ja GSK. Kampanjan asiantuntijana toimii Suomen Ympäristökeskus SYKE ja suojelijanaJohn Nurmisen Säätiö.

1Yliopiston Apteekin selvitys 2006

Tamro Oyj

Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.