Seuraa Tamro Oyj

​Laura Simik ATYn toimitusjohtajaksi ja Sailabin toiminnanjohtajaksi

Lehdistötiedote   •   Kesä 30, 2016 16:09 EEST

Laura Simik on nimitetty Apteekkitavaratukkukauppiaat ATY ry:n toimitusjohtajaksi ja Sairaala- ja laboratorioalan tavaratoimittajat Sailab ry:n toiminnanjohtajaksi 8.8.2016 alkaen. Simik on vaikuttamistyön ammattilainen, jolla on vahva kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalta sekä järjestöjen johtamisesta ja kehittämisestä.

ATYn ja Sailabin puheenjohtajisto toivottaa Laura Simikin tervetulleeksi tehtävään:

”Olemme ylpeitä siitä, että Suomessa lääkkeiden ja terveydenhuollon tuotteiden toimitusvarmuus ja saatavuus ovat maailman huippuluokkaa. Toivotamme Laura Simikin lämpimästi tervetulleeksi jatkamaan tärkeää työtä toimialan hyväksi. Haluamme kiittää Antti Vatasta pitkäaikaisesta työstä toimialalla sekä toivottaa kaikkea hyvää eläkepäiville.”

”Terveysalalla on entistä suurempi merkitys Suomen kilpailukyvylle ja työllisyydelle. Ala on myös muutoksessa SOTE-uudistuksen myötä. Haluan, että Sailab ry ja ATY ry koetaan jatkossa yhä tärkeämmiksi terveydenhuollon kumppaneiksi. Yhdistysten edustamien yritysten osaamista ja asiantuntemusta voidaan hyödyntää huomattavasti nykyistä enemmän terveydenhuollon sisältöjä ja toimintatapoja uudistettaessa”, sanoo Laura Simik.

Laura Simik siirtyy tehtävään biolääkeyhtiö AbbVie Oy:n strategisten terveyshankkeiden päällikön tehtävästä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Soste ry:n kehittämispäällikkönä, johtanut pääsihteerinä Suomen Lukiolaisten Liittoa ja toiminut asiamiehenä Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa.

Lisätiedot:

Kai Kaasalainen ja Kimmo Virtanen, ATY ry

Rauno Heikkinen ja Ari-Pekka Naumanen, Sailab ry

Laura Simik, puhelin 040 741 6299

Apteekkitavaratukkukauppiaat ATY ry edustaa suomalaista lääketukkukauppaa. ATYlla on kaksi jäsenyritystä: Oriola-KD ja Tamro. Oriola-KD:n liikevaihto jatkuvien liiketoimintojen osalta vuonna 2015 oli 1,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 2 350 henkilöä. Tamro on osa kansainvälistä PHOENIX-konsernia, jolla on lääkejakelutoimintaa 23 Euroopan maassa.

Sairaala- ja laboratorioalan tavaratoimittajat Sailab ry on sairaala- ja laboratorioalan tavarantoimittajien yhdistys, joka edistää potilasturvallisten ja kustannustehokkaiden laite- ja tarvikeinnovaatioiden leviämistä terveydenhuoltoon. Yhdistykseen kuuluu 81 jäsenyritystä. Jäsenten yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2009 noin 650 miljoonaa euroa.

Tamro Oyj

Tamro on johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja Suomessa. Suomalaisessa hyvinvoinnin ketjussa Tamrolla on tärkeä rooli: huolehdimme, että apteekit, sairaalat ja muut terveydenhuollon palvelupisteet saavat tarvitsemansa lääkkeet ja muut tuotteet nopeasti ja luotettavasti. Tamro toimii Vantaan Tamrotalossa ja Tampereella. Tamro kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava lääkejakelija.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.