Seuraa Tamro Oyj

Tamro ja apteekit kehittävät yhdessä uusia toimintamalleja - Apteekki tärkeä osa terveydenhuollon kokonaisuutta myös tulevaisuudessa

Lehdistötiedote   •   Tammi 11, 2018 11:00 EET

Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija ja palveluntarjoaja Tamro ja apteekit kehittävät yhteisessä hankkeessa apteekkien toimintaa.Yhteistyötä rakennetaan nykyisen proviisoriomisteisen apteekkijärjestelmän puitteissa.

”Tamro auttaa suomalaisia apteekkareita kehittämään toimintaa tulevaisuuden apteekiksi, josta hyötyvät niin kuluttajat kuin koko terveydenhuoltojärjestelmä. Tuomme Euroopan johtavan apteekkiverkoston, PHOENIX-konsernin, yli 12 000 itsenäisen apteekin ja ketjumallien parhaat käytännöt suomalaisten apteekkien ja kuluttajien saataville”, kertoo Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Ensimmäisten pilottiapteekkien kanssa käynnistyvät potilaan lääkehoitoa tukevat ohjelmat, apteekin palvelu- ja tuotetarjoaman kehittäminen sekä lääkkeiden saatavuuden ja tilaustoiminnan kehittämishankkeet. Yhteistyömallia rakennetaan tiiviisti apteekkareiden kanssa, Suomen lääke- ja terveydenhuollon sekä potilaiden tarpeisiin. Mahdollisia tulevaisuuden toteutusmalleja on useita. Entuudestaan Tamrolla ja apteekkareilla on toimivaa yhteistyötä yhteisesti omistetussa Pharmac Finland Oy:ssä lääkkeiden annosjakelussa.

Uudet palvelut ja toimintamallit vahvistavat apteekkien osaamista ja kykyä palvella asiakasta terveysasioissa laaja-alaisemmin, ja vapauttavat farmaseuttisen henkilökunnan aikaa asiakkaille. Kuluttaja hyötyy nykyistä kattavamman palvelun ja tuotevalikoiman muodossa. Yhteistyö tuo myös mahdollisuuksia uudenlaisten digitaalisten terveyspalveluiden kehittämiseen.

”Apteekit ovat suomalaisten eniten käyttämä terveyspalvelu, ja keskeinen osa terveydenhuoltoa myös uudistuvissa sote-rakenteissa. Apteekkihenkilökunnan korkea koulutustaso ja terveysosaaminen antavat valmiudet palvella kuluttajaa laajasti”, Kaasalainen jatkaa.

Apteekkarit myönteisiä yhteistyölle

Tamro on käynyt viimeisen vuoden aikana tiivistä keskustelua apteekkien kehittämismahdollisuuksista yhdessä apteekkareiden kanssa. Eri puolilla Suomea järjestetyissä tapaamisissa laaja apteekkarikunta on ilmaissut halunsa yhteistyön tiivistämiseen.

”Tamro on tehnyt pitkäjänteisesti mm. koulutusyhteistyötä apteekkien kanssa. Nyt olemme Siilinjärvellä innokkaasti lähdössä tutkimaan ja kehittämään keinoja potilaan hoitomyöntyvyyden lisäämiseksi yhteistyössä Tamron kanssa”, toteaa pilottiin osallistuvan Siilinjärven Apteekin apteekkari Pekka Karttunen

”Apteekkien innostus uudenlaiseen yhteistyöhön osoittaa, että apteekit uudistavat toimintaansa myös nykyisen apteekkisääntelyn puitteissa. Tamro tukee proviisoriomisteista apteekkijärjestelmää, sillä korkea farmaseuttinen osaaminen takaa parhaan lääketurvallisuuden sekä asiakkaan kannalta parhaan palvelun lääke- ja hyvinvointiasioissa”, Kaasalainen toteaa.

Yhteistyöverkoston laajentamisesta päätetään, kun uusia palveluita ja toimintamalleja on ensin testattu pilottiapteekeissa.

Lisätiedot

Kai Kaasalainen, toimitusjohtaja, kai.kaasalainen@tamro.com puh. 040 589 8246

Tamro Oyj

Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.