Seuraa Tamro Oyj

Tamro ja Orion auttavat Suomen lääkejakelun haastavassa tilanteessa

Lehdistötiedote   •   Syys 08, 2017 17:34 EEST

Tamro on sopinut lääkeyhtiö Orionin kanssa, että Tamro aloittaa kapasiteettinsa rajoissa väliaikaisesti kriittisten Orionin tuotteiden jakelun apteekeille. Järjestely koskee 29 tuotetta. Jakelu käynnistetään Orionin aloitteesta.

Muiden lääkkeiden osalta Tamro tekee tiivistä yhteistyötä sairaaloiden, Apteekkariliiton ja lääkevalmistajien kanssa tilannekuvan ylläpitämiseksi kriittisimmistä lääkepuutteista, ja pyrkii kapasiteettinsa puitteissa auttamaan myös muita lääkevalmistajia elintärkeiden tuotteiden jakelussa. Tamro on asiasta tiiviissä yhteydenpidossa myös lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean kanssa.

”Tilapäisellä järjestelyllä pyritään parantamaan lääkkeiden saatavuutta ja lääketurvallisuutta apteekkeja ja sairaaloita koskettavassa poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Teemme kaikkemme auttaaksemme ja toivomme, että kaikkien lääkkeiden jakelu palautuu ennalleen mahdollisimman pian, jotta suomalainen lääkejakelu saadaan palautettua tavanomaiselle erinomaiselle tasolle”, sanoo Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

”Apteekeista kantautuneen potilasturvallisuutta koskevan huolen vuoksi päätimme ryhtyä erityisjärjestelyihin potilaille kriittisten lääkkeiden jakelun turvaamiseksi. Olemme iloisia, että pääsimme Tamron kanssa nopeasti yhteistyöhön tilanteen ratkaisemiseksi”, sanoo Orionin kotimaan lääkemyynnin ja markkinoinnin johtaja Janne Maksimainen.

Tamro on tiedottanut asiasta apteekkeja ja sairaaloita, ja päivittää tietoja ajantasaisesti tilanteen edetessä.

Lisätietoja

Kai Kaasalainen, toimitusjohtaja, kai.kaasalainen@tamro.com puh. 040 589 8246

Janne Maksimainen, johtaja, janne.maksimainen@orionpharma.com puh. 050 966 3542 

Tamro Oyj

Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.