Seuraa Tamro Oyj

Tavoitteena Suomen johtava apteekkiketju - Tamro kumppanoitui apteekkien kanssa

Lehdistötiedote   •   Loka 03, 2018 12:27 EEST

Aleksi Routama aloittaa Retail Director -tehtävässä 15.10.2018

Lääkeala on vahvassa muutoksessa, ja muutos koskee myös apteekkitoimintaa. Hallitus ilmoitti juuri uudistavansa apteekkitoimintaa, ja teema on voimakkaasti esillä myös kohti eduskuntavaaleja edettäessä. Sääntelyn muutokset ovat mahdollisia ja todennäköisiä. Toisaalta kilpailuympäristö kiristyy voimakkaasti joka tapauksessa, vaikka sääntelyn muutokset mahdollisesti viivästyisivät.

Tamro uskoo yhteistyöhön ja apteekkitoiminnan kehittämiseen proviisoriomisteisten apteekkien kanssa. Tältä pohjalta on syntynyt hanke Suomeen perustettavasta uudenlaisesta apteekkiketjukonseptista. Tavoitteena on kehittää toimintaa kuluttajalähtöisesti kohti laajempaa palvelukokonaisuutta, jossa painottuvat mm. ennakoiva terveydenhoito, ensiluokkainen asiakaskokemus sekä kuluttajan ja potilaan hoitopolun sujuvoittaminen – parasta mahdollista lääkesaatavuutta ja lääkeneuvontaa unohtamatta.

Toiminta perustuu tiiviiseen ketjumalliin, yhteisomisteiseen ketjuyritykseen ja proviisoriomisteisiin apteekkeihin. Ketjuyrityksen osakkaiksi ja kumppaneiksi tulee apteekkareita sekä palvelutarjoamaa täydentäviä terveydenhuollon toimijoita.

Aleksi Routama liiketoiminnan johtoon

Uuden liiketoiminnan vetäjänä aloittaa 15.10. Aleksi Routama, joka siirtyy tehtävään Marimekon Head of Global Retail paikalta.

”Jo yli vuoden ajan apteekkareiden kanssa tehdyn tiiviin kehitystyön tuloksena on kirkastunut, että apteekkia kannattaa kehittää kuluttajalähtöisesti hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän terveydenhuollon tukemiseksi. On yhteiskunnallekin järkevää, että terveysalalle syntyy uusia ratkaisuja hoitaa terveyttä jo silloin, kun ihminen ei ole vielä sairastunut. Tavoittelemme ketjuun jo lähivuosina 200 jäsenapteekkia”, tiivistää Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Ketjutoimintamalli tuo resursseja kehitystyöhön joka vaatii merkittävää investointikykyä, kuten digitalisaatioon, apteekin palvelumuotoiluun, sekä merkittävää uutta kustannustehokkuutta tukitoimintoihin. Synergiahyötyjä ja oppeja ammennetaan myös Euroopan suurimman apteekkitoimijan, PHOENIX-konsernin, parhaista käytännöistä, sovittaen niitä suomalaisen kuluttajan tarpeisiin.

Liiketoiminnan johtoon astuvalla Routamalla on kansainvälistä osaamista kuluttajaymmärryksen hyödyntämisestä monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämisessä.

”Yksittäisen apteekin mahdollisuudet investoida mittavasti kehittämistoimintaan ovat rajalliset. Samalla kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia uusista tavoista edistää hyvinvointiaan ja asioida uusin tavoin. Apteekin erinomainen farmaseuttinen osaaminen yhdistettynä kansainvälisen tason innovatiivisiin konsepteihin sekä mittakaavaetua tuovaan yhdessä tekemiseen mahdollistaa asiakaskokemukseltaan ylivoimaisen tarjoaman”, sanoo Routama.

Omana yhteisomisteisena yhtiönään aloittava ketjuorganisaatio täydentyy jo loppuvuoden aikana. Ensimmäiset rekrytoinnit avainrooleihin ovat käynnistyneet. Ketjun toimintamallia kehitetään ensimmäisten mukaan tulevien apteekkien kanssa, ja nimen julkistaminen kuluttajamarkkinoille ajoittuu vuodelle 2019.

Lisätiedot

Kai Kaasalainen, toimitusjohtaja kai.kaasalainen@tamro.com puh. 040 589 8246

Aleksi Routama, Retail Director, puh. 040 570 2881 (15.10. alkaen)

Tamro Oyj

Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä palveluntarjoaja. Huolehdimme lääkkeet ja terveystuotteet laadukkaasti ja turvallisesti kuluttajien saataville kaikkialle Suomessa.

Tamro on yhdistäjä, joka nivoo terveystoimialan eri toimijat yhteen ja luo pohjan terveystoimialan yhteiselle kehitykselle. Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia tarmolla ja sydämellä. Tamro Oyj kuuluu PHOENIX-konserniin, joka on Euroopan johtava terveystoimialan palveluiden tuottaja.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.